Vízszigetelés

VízszigetelésSajnos hajlamosak vagyunk megfeledkezni az olyan kivitelezési munkálatok fontosságáról, melyeknek lényege csak a már bekövetkezett vis major esetében mutatkozik meg.

Az egyik ilyen lényeges kivitelezési munkálat a megfelelő vízszigetelés kialakítása.

Mikor sóhajthatunk nagyot és jelenthetjük ki nyugodt szívvel, hogy: Látod, milyen jó, hogy megcsináltattuk a vízszigetelést?

Évről évre egyre nagyobb esőzéseknek lehetünk tanúi, és ha biztonságos, száraz helyen szeretnénk élvezni a nyári zápor, frissítő élményét, akkor biztosítani kell a megfelelő vízszigetelést. A beázott tetőszerkezetek, falak és vezetékek javítása sajnos nem a legolcsóbb megoldás, pláne, ha minden évben beázunk legalább egyszer. Ezért rendkívül fontos a tökéletes vízszigetelés kialakítása, nem csak a tetőszerkezeten, hanem a teraszok és erkélyeken is.

De a beázás veszélye nem csak felülről fenyegethet minket, a leeső hatalmas csapadék mennyiséget sok esetben a csatornák, vagy a talaj nem tudja elnyelni, így az feltör, elárasztva az épületek alagsorait és alsó szintjeit.

Vállalkozásunk 15 éves tapasztalattal a háta mögött védi az Ön otthonát a beázás kellemetlen következményeitől.

Professzionális képesítéssel rendelkező munkatársaink és az első osztályú alapanyagaink jelentik a garanciát a száraz otthonra, akár a legszélsőségesebb időjárási viszonyok közt is.

Milyen vízszigetelési munkálatokat kivitelezünk?

  • Talajpára és talajnedvesség elleni vízszigetelés
  • Talajvíznyomás elleni vízszigetelés
  • Csapadékvíz elleni vízszigetelés
  • tetők és erkélyek vízszigetelése

 

Milyen alapanyagokat alkalmazunk a vízszigetelés kialakítása során?

A vízszigetelés kialakítása a legtöbb esetben a hagyományos, desztillált bitumenes módszerrel történik. Az oxigén átfúvatással megváltoztatott paraméterű oxidált bitumen hideg hajlíthatósága 0°C, hőállósága pedig 80°C. Az így előállított bitumen lemez egy nem korhadó üvegfátyol erősítést kap, melyet GV3 és GV4 vízszigetelő lemezként is ismerünk.

E hagyományos módszer még tovább javított változata a modifikált bitumenes vízszigetelő lemezek alkalmazása. Az oxidált bitumenhez hozzáadott műkaucsuk (SBS) vagy az ataktikus polipropilén (APP), mely javítja az anyag rugalmasságát, UV stabilitását, valamint a hideg-meleg tűrés határát is. Az így kapott lemezek erőssége és minősége is jóval nagyobb, mint a hagyományos lemezeké.

 

Vállalkozásunk ezért a kiváló minőségű, modifikált bitumenes alapanyagokat alkalmazza a vízszigetelés kialakítása során.